Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szakközépiskola

Kedves Szülők! Kedves Diákok! 
Kezdetét vette a rendkívüli felvételi eljárás. Ennek keretében azok a tanulók is felvételt nyerhetnek valamely középfokú oktatási intézménybe, akiknek ez a normál felvételi eljárásban valamiért nem sikerült. A rendkívüli felvételi eljárásról tudni kell, hogy a tanulóknak egyénileg kell intézniük a jelentkezést, mert ilyenkor az már nem központilag történik. Fontos, hogy a tanköteles tanulóknak kötelező az iskolaválasztás abban az esetben is, ha sikertelen volt a felvételi vizsgájuk.
A kötelezően kiírt rendkívüli felvételi eljáráson túl a 2018/2019. tanév rendjéről szóló 13/2018. (VI.14.) EMMI rendelet 2. számú melléklete szerint a középfokú iskola rendkívüli felvételi eljárást 2019. május 6. – augusztus 31. között írhat ki.
Iskolánkban a 2019/2020-as tanévre a fel nem vett tanulóknak is maradt még egy kis esély, lehetőségünk van a rendkívüli felvételi eljárás keretében még 13 tanuló felvételére a következő tagozatokra (csak ezekre és csak a meghatározott keretszám mértékéig!)

 Tagozatkód: Rendkívüli eljárás keretében még felvehető létszám

0001 – szakközépiskola, hegesztő 5 fő
0002 – szakközépiskola, épület- és szerkezetlakatos 8 fő
 
Akik szeretnék, hogy gyermekük a VIK Középiskolában tanuljon továbba táblázatban megjelölt tagozaton, azok a rendkívüli felvételi eljárás során 2019. május 6-15. között hétfőtől-csütörtökig 14:00-16:00 óra között személyesen tudnak jelentkezni az iskolatitkárságon. 
A rendkívüli felvételi eljárás 2019. augusztus 31-ig tart.
Hoffmann Ottó
intézményvezető
 
Induló képzések és kódszámaik:
Szakközépiskola: alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezőknek iskolarendszerű nappali szakközépiskola képzés.
Kódszám Szakmacsoport Szakképesítés Képzési idő Induló osztályok száma
7105 Gépészet Hegesztő (3452106) 3 + 2 év 1
7104 Gépészet Épület-szerkezet lakatos (3458203) 3 +2 év 1
A képzési formák ismertetése:
Iskolarendszerű nappali képzés: A tanulók 3 éves szakképzés keretében OKJ-s teljes körű szakképesítést kapnak hegesztő és épület- és szerkezetlakatos szakmából. A 3 éves szakközépiskola elvégzése után 2 év érettségire felkészítő választható.
Felvételi vizsga: nincs.
A 9. évfolyamra a felvétel feltétele az általános iskola 8. osztályának sikeres elvégzése és egészségügyi alkalmasság. Az egészségügyi vizsgálatot beiratkozáskor az iskolaorvos végzi.
 
Információ: 
A képzésre a jelentkezést a PÁPAI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM
EGRY JÓZSEF SZAKGIMNÁZIUMA, SZAKKÖZÉPISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA, ZÁNKA kell beadni a táblázatban jelzett kódszámokra, a képzés elméleti része a Keresztury Dezső Általános Iskola és Szakközépiskolában történik.
Az iskola a gyakorlati képzést a DGA Kft-vel együttműködve végzi.
 
A helyben lévő DGA Kft. telephelyén 9. és 10. évfolyamon modern tanműhelyben, illetve 11. évfolyamban már üzemi körülmények között szerezhetik meg a tanulók a gyakorlati ismereteket. 
A hegesztő és az épület- és szerkezetlakatos szakképzés a kiemelten támogatott képzések közé tartozik, amely alapján a 9. évfolyamtól már ösztöndíj támogatásban részesülnek a tanulók, 10000.-Ft és 35000.-Ft/hó között a tanulmányi eredményeiktől függően. Illetve a gyakorlati képzést végző céggel kötött tanulószerződések alapján további juttatásokat kapnak. (pl. ösztöndíj, munkaruha stb.)